Workshops

Er worden in het FabLab twee soorten workshops aangeboden:

  1. Door (iemand van) het FabLab personeel zelf:

In het FabLab worden regelmatig lezingen of workshops gegeven, al dan niet in de vorm van een teambuilding. Voor iedereen kunnen we een programma op maat proberen te maken. Om te weten wat er juist mogelijk is, neem je best contact met ons op: fablableuven@kuleuven.be. Hou er rekening mee dat het aantal deelnemers voor een workshop beperkt is tot 20 personen - voor lezingen kan dit tot een 100-tal personen. Een workshop kost 1000€ (excl. btw) voor een dagdeel (voormiddag, namiddag of avond). Een lezing kost 250€ (excl. BTW en excl. verplaatsingskosten).

  1. Door twee FabLab-jobstudenten via STEM Support:

Zin om met vrienden of familie een avond te komen lasercutten, maar geen ervaring? Of wil je graag je teambuilding of verjaardagsfeest komen vieren in FabLab? Dan kan je een workshop aanvragen voor groepen tot 15 personen. Je krijgt uitgelegd hoe de machines werken en hoe je zelf sleutelhangers, klokken of je eigen gezelschapsspel lasercut. Of heb je zelf een fantastisch idee? Dan begeleiden we je graag in de uitwerking van je eigen project.

Wie zijn wij nu eigenlijk? Wij zijn Femke & Lowie, beide twee jobstudenten in het FabLab, met een eigen studentenonderneming, STEM Support. Vanuit STEM Support bieden wij kant-en-klare STEM-projecten aan en ook de nodige (STEM) support op maat. Daarnaast organiseren wij ook workshops die met STEM, en dus ook met FabLab en lasercutten, te maken hebben.

Praktische info op een rijtje voor de workshop:

  • Workshops gaan door op weekavonden tussen 19u en 22u of in de weekends.
  • Je verzamelt zelf een groep van maximaal 15 personen (minimumleeftijd is 12 jaar).
  • Je hebt geen FabLab-ervaring nodig om deze workshop te kunnen volgen.
  • Voor meer informatie over deze workshop (incl. kostprijs), mag je mailen naar info@stem-support.be.
logo FabLab Leuven