Wij hebben in ons Lab momenteel de volgende 3D printers:

3D printer
prusa
original-prusa-sl1-kit

*** Tijdens CORONA-maatregelen ***

Voor 3D prints stuur je de bestanden door naar fablableuven@kuleuven.be. Wij bekijken je bestanden (stellen  eventueel nog bijkomende vragen) en laten je vervolgens weten wanneer je je print(s) op kan komen halen. Je draagt dan altijd een mondmasker (mondmasker is verplicht op alle KU Leuven campussen).

Voor de standaard prints op de Prusa MK3S kun je zelf reeds je bestand op Prusa Slicer inladen en op de juiste manier plaatsen en dan de .stl opslaan.

Verder geef je best volgende zaken door:

  • Printmateriaal: PLA (standaard) of PETG
  • Printkleur: PLA (zwart of wit) / PETG = oranje
  • Aantal prints: …

*** Onder normale omstandigheden ***

Om gebruik te maken van onze 3D printers kom je met je "stl" tot bij ons. Zo kunnen we samen met jou de printrichting/printdensiteit en kostprijs bepalen.

Let erop dat we bij het printen ook steun gebruiken. Deze moet na afloop van het printen afgebroken worden of met water weggespoeld worden (afhankelijk van de printer).

Om de 3D-printer te gebruiken, heb je een tekening nodig in 3 dimensies. Deze kan je aanmaken in verschillende 3D-tekenprogramma's (CAD programma's). Als je tekening klaar is, moet je deze exporteren naar een .STL bestand (in millimeter !).

Tutorials