Kan ik een machine reserveren?

Ja, machines moeten tijdig gereserveerd worden! Je kan reserveren via onze reservatie tool. We werken met het "first come first serve" principe. Dit betekent dat je ook ter plekke moet blijven als je je plaats in de wachtrij wilt behouden.

Hoeveel betaal ik voor het gebruik van de machines?

Het gebruik van de machines in het FabLab is gratis zolang het voor niet-commerciële doeleinden is.

Dit geldt zowel voor studenten en personeel van de (Associatie) KU Leuven, als voor anderen. Echter, als je geen student of personeel bent van de (Associatie) KU Leuven, dien je hetgeen je gemaakt hebt op de website van Instructables te plaatsen met als keyword: fablableuven.

Welke materialen hebben jullie ter beschikking?

Wij hebben steeds een voorraad MDF (3-4-6-9 mm) en transparante plexi (2-3-4-5-6-8 mm) en golfkarton 1.5mm ter beschikking. Omdat wij echter over een kleine stockage-ruimte beschikken, gebeurt het soms dat bepaalde materialen tijdelijk uitverkocht zijn.

Mag ik mijn eigen materiaal gebruiken?

Je mag je eigen materiaal meebrengen, maar dit mag alleen papier, karton, MDF of PMMA plexi zijn. Bij plexi dien je steeds te kunnen bewijzen dat het effectief PMMA plexi is. Dit in verband met eventuele toxische gassen die kunnen vrijkomen als het geen PMMA plexi is.

Let erop dat je materiaal max 60x30cm is !

Waarom moet ik mijn creatie online zetten?

Het principe van een FabLab is dat je je ideeën deelt met anderen. Wij willen dat principe graag handhaven en daarom mag je de machines gratis gebruiken. Voorwaarde is dan wel dat je hetgeen je maakt ook online zet, zodat andere personen deze ideeën ook kunnen gebruiken.

Hoe moet ik mijn creatie online zetten?

Als je als niet-KU Leuven student of -personeel iets komt maken in het FabLab, dien je hetgeen je gemaakt hebt op de website van Instructables te zetten met als keyword fablableuven. Let er hierbij wel op dat je de "Instructable" volledig maakt (aan het einde kun je pas je keyword fablableuven ingeven !!). Nadat je "Instructable" online is gezet, stuur je een mailtje naar fablableuven@kuleuven.be zodat wij weten dat je in orde bent. Merken we na een tijdje dat je dit nog niet gedaan hebt, sturen we je een mailtje om je eraan te herinneren. Zonder een zichtbare "Instructable" ben je namelijk niet meer welkom in ons FabLab.

Hierbij de link naar hoe je het beste een goede "Instructable" aanmaakt: https://www.instructables.com/id/How-to-Create-a-Feature-Worthy-Instructable/

*** Let erop dat Instructables graag een stappenplan heeft - je maakt dus best een instructable met minstens twee stappen. In stap 1 kun je dan bijv. een foto van je bestand maken (vergeet niet ook je bestand zelf op te laden) en in stap 2 kun je dan een foto van het eindresultaat opladen. Je mag natuurlijk altijd ook nog meer stappen toevoegen, maar weet dan wel dat je bij elke stap best een foto toevoegt ! De link die je van Instructables krijgt, wil niet automatisch zeggen dat deze ook online staat - er kan altijd nog een comment op je instructable komen alvorens deze online wordt gezet. Hou dit best in de gaten !