Nieuwe soldeeroven FabLab geschonken door Rogers Corporation

In FabLab Leuven staat er sinds een aantal weken een nieuwe soldeeroven ter beschikking voor de gebruikers.  Goed nieuws voor onder andere de studenten en onderzoekers elektronica en mechanica, zij zijn nu in staat om de alsmaar kleinere elektronica zelf te solderen zonder te moeten investeren in dure en grote infrastructuur.

De oven laat toe om een volledige printplaat met SMD-componenten in één keer te solderen in plaats van omslachtig ieder soldeerpunt manueel. Een enorme tijdswinst dus, waardoor er ook meer gaat geëxperimenteerd kunnen worden met zelfontworpen elektronica.

De gebruiksvriendelijke soldeeroven ter waarde van 12.000 euro werd geschonken door Rogers Corporation in Evergem, een bedrijf gespecialiseerd in de studie, ontwerp en productie van hoogtechnologische materialen. De oven is zo goed als nieuw, dus verwacht wordt dat bezoekers van het FabLab er nog een heel lange tijd gebruik van kunnen maken!

A sincere thanks to Rogers Corporation, dankzij deze gift zullen hopelijk nog meer studenten de weg vinden richting FabLab Leuven.